Ultima actualizare: 2 august 2024
Astazi am pregatit pentru voi o reteta delicioasa de salata cu ficat de pui, castraveti murati si morcovi. Este un preparat sustinut, cu un gust excelent, care poate constitui cu usurinta o masa completa.
Ingredientele se combina armonios, iar sosul cremos pe baza de maioneza cu usturoi confera o savoare deosebita. Ficatul de pui este o alternativa sanatoasa si gustoasa la puiul intreg, iar textura crocanta a legumelor si painea prajita completeaza perfect acest preparat.
Este o reteta ideala pentru zilele calduroase de vara, cand nu prea avem chef sa stam la cuptor sau plita. De asemenea, constituie o alegere inspirata pentru zilele in care dorim ceva rapid, gustos si hranitor.
Haideti sa vedem care sunt ingredientele si cantitatile necesare:
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui
- 200 g castraveti murati
- 1 bagheta
- 1 ceapa
- 1 morcov mediu
- 2 oua
- 150 g maioneza
- 1 catei de usturoi
- Ulei vegetal pentru prajit
- Sare si piper negru macinat dupa gust
Cum se prepara reteta de salata cu ficat de pui, castraveti murati si morcovi
Ca sa preparam salata de post, avem nevoie de cateva etape simple:
- Intr-un vas cu apa, punem la fiert ficatul de pui curatat. Cand da in clocot, lasam la foc mic 10-12 minute, pana este gata. Scurgem si lasam la racit.
- Intr-un vas separat, punem oua la fiert timp de 10 minute. Le lasam sa se raceasca in apa rece.
- Ceapa o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoare. Calim ulei intr-o tigaie si prajim legumele pana se rumenesc.
- Cojite ouale si separat galbenusurile de albusuri. Radem galbenusurile si le amestecam cu maioneza, sare, piper si usturoi pisat.
- Taiem felii subtiri de ficat de pui si le amestecam cu legumele prajite.
- Castravetii murati ii taiem cubulete sau felii si ii adaugam impreuna cu sosul de maioneza.
- Lasam salata la frigider 30 de minute sa se patrunda aromele.
- Ornam salata cu albusuri de ou rasa si servim cu paine prajita.
Pentru o savoare si mai gustoasa, puteti adauga si patrunjel sau ceapa verde. De asemenea, puteti pune cubulete de rosii sau masline. Lasati frigiderul sa lucreze pentru dvs!
Sfaturi si trucuri pentru o salata delicioasa
Pentru o salata delicioasa, iata cateva sfaturi importante de urmat:
- Alegeti ficat de pui proaspat. Trebuie sa aiba o culoare maronie inchisa, cu nuante violacee si un miros placut, dulceag. Orice urma de miros sau consistenta moi indica alterarea produsului.
- Nu supraincalziti ficatul de pui. Ideal ar fi sa-l consumati la temperatura camerei sau usor racit. Altfel va deveni fibros si tare.
- Taiati ingredientele marunt. Pentru o imbinare perfecta de gust si texturi, taiati cubulete sau sireturi toate legumele si carnea. Folositi un cutit ascutit pentru rezultate optime.
- Condimentati cu grija. Gustul final depinde in mare masura de combinatia de sare, piper si maioneza cu usturoi. Adaugati treptat si gustati pentru a obtine aromatizarea dorita.
- Lasati salata la macerat. Este esential ca toate ingredientele sa fie complet racite si sa stea la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire. Astfel, gustul se imbogateste considerabil.
Urmand aceste indrumari, veti prepara cea mai delicioasa salata din ficat de pui, morcovi si castraveti murati! Pofta buna!
Beneficii pentru sanatate si atentionari
Acest preparat aduce multiple beneficii organismului:
- Ficatul de pui este bogat in proteine, vitaminele A, B12, minerale precum fier, zinc, cupru. Contribuie la functionarea optima a organismului si la intarirea sistemului imunitar.
- Castravetii murati contin antioxidantul luteina, benefic pentru ochi si au putine calorii. De asemenea, acidul lactic ajuta la reglarea florei intestinale.
- Morcovul este o sursa excelenta de vitamina A si betacaroten cu actiune antioxidanta. Previn imbatranirea prematura a pielii si intaresc vederea.
- Ouale contin proteine valoroase si grasimi sanatoare. De asemenea, contin cantitati importante de colina, esentiala pentru memorie si functiile creierului.
Totusi, persoanele cu intoleranta la ou, maioneza sau istoric de litiaza biliara trebuie sa evite acest preparat. De asemenea, cei cu afectiuni hepatice sau renale trebuie sa limiteze consumul de ficat de pui.
In rest, puteti consuma fara griji aceasta gustoasa salata! Spor la preparat si pofta buna!
Intrebari si raspunsuri populare despre aceasta reteta
Intrebare: Se poate inlocui ficatul de pui cu alt tip de carne?
Raspuns: Da, se poate inlocui cu piept de pui sau curcan, muschi de vita sau chiar ton. Important este sa alegeti o carne slaba, fara grasime sau piele.
Intrebare: Cat timp se poate pastra salata la frigider?
Raspuns: Recomandat este sa o consumati in maxim 2-3 zile. Tineti recipientul bine acoperit si verificati ingredientele inainte de servire.
Intrebare: Ce paine se potriveste cel mai bine cu aceasta salata?
Raspuns: Orice paine prajita sau feliile subtiri de bagheta, franzela sau chiar lipie se vor imbina perfect cu gustul acestei salate.
Intrebare: Se poate prepara si o varianta de post pentru aceasta reteta?
Raspuns: Da, se poate inlocui maioneza cu ulei de masline si se pot elimina ouale. De asemenea, puteti folosi consuma doar legumele cu putin usturoi si marar pentru un preparat 100% de post.
Intrebare: Ce bauturi se potrivesc la aceasta salata?
Raspuns: Apa plata, apa minerala, limonada, fresh-uri din fructe sau smoothie-uri constituie excelente optiuni pentru a insoti aceasta gustoasa salata.
Sper ca v-au fost de folos aceste informatii. Spor la gatit si pofta buna!