10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Cum să previi demența: Un nou studiu arată că mersul pe jos cu o anumită viteză și numărul de pași pe zi pot reduce riscul de demență

Date:

Share post:

Știați că puteți fugi de demență? Și la propriu! Oamenii de știință de la Universitatea din Sydney au realizat un studiu la care au participat 78.000 de persoane. Aceștia au reușit să stabilească nu doar cât de mult trebuie să meargă pe jos pe zi, ci și cu ce viteză. Despre aceasta a povestit “Dr. Peter”.

zonia.ro
От деменции в 10 000 шагах: ученые рассказали, как избежать слабоумия

La studiul special au participat 43.390 de femei și 35.040 de bărbați. Vârsta medie a voluntarilor a fost de 61 de ani.

“Am urmărit participanții la studiu de la 6,4 la 7,5 ani”, au descris cercetătorii evoluția studiului în revista JAMA.

Până la finalul experimentului științific, 866 de persoane au dezvoltat demență (480 de bărbați și 386 de femei). S-a putut stabili că există o legătură între boală și numărul de pași parcurși pe zi de cei bolnavi – aceștia nu erau suficienți.

“Pentru a maximiza riscul de demență, era necesar să se meargă 9826 de pași pe zi. Minimul necesar pentru a trece 3826 de pași, reduce, de asemenea, riscul de demență, însă, în jumătate din valorile maxime” – a explicat unul dintre autorii lucrării, Dr. în psihologie Emmanuel Stamatakis.

organicsfood.ro
CITEȘTE ȘI
Perioadele neregulate, ciclurile menstruale lungi sunt legate de un risc ridicat de deces timpuriu: studiu

Dar asta nu este tot, după cum se pare. Studiile au arătat că trebuie să mergeți nu doar mult, ci și repede.

Potrivit oamenilor de știință, este necesar să se accelereze până la 112 pași pe minut. Pentru a “scăpa” de demență, este necesar să mergeți aproximativ o jumătate de oră pe zi cu o astfel de intensitate. În medie, aceasta reprezintă o viteză de 4 kilometri pe oră. Dacă pentru tineri – aceasta este o sarcină obișnuită, atunci pentru persoanele în vârstă – un antrenament în toată regula.

От деменции в 10 000 шагах: ученые рассказали, как избежать слабоумия

“Demența devine o cauză din ce în ce mai frecventă de dizabilitate la persoanele în vârstă. Iar incidența se va dubla în următorii douăzeci de ani”, se arată în studiu.

Iată de ce este atât de importantă prevenția. Până când vor fi dezvoltate medicamente care să ne protejeze capacitățile cognitive la bătrânețe, trebuie să ne urmărim dieta, obiceiurile și, cel mai important, să fim activi din punct de vedere fizic.

“În prezent, se acordă multă atenție factorilor de risc modificabili, cei care pot fi schimbați fără prea mult efort: dieta, excesul de greutate, activitatea socială și activitatea fizică. Rezultatele studiului nostru sugerează că acumularea unui număr mai mare de pași pe zi, chiar sub pragul popular de 10.000 de pași pe zi și efectuarea de pași la o intensitate mai mare, ar putea fi asociată cu un risc mai mic de apariție a demenței”, spune Emmanuel Stamatakis.

CITEȘTE ȘI
11 Lucruri pe le faci dacă ai depresie ascunsă

Citește și asta…

Cum să previi demența: Un nou studiu arată că mersul pe jos cu o anumită viteză și numărul de pași pe zi pot reduce riscul de demență mers pe jos

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

5 Cele mai sănătoase condimente împotriva inflamațiilor, colesterolului și tensiunii arteriale

Vrei să trăiești o viață mai lungă și mai sănătoasă? Descoperă cele 5 condimente esențiale care combat cele mai comune probleme de sănătate. Intră și află secretul longevității!

Efectele negative ale dietelor stricte

Înainte de sărbători, toate fetele încep să piardă în greutate. Se folosesc cele mai extreme diete. Iată efectele negative ale dietelor stricte.

Tiparele de respirație nocturnă identifică persoanele cu boala Parkinson

Un program de calculator avansat a reușit să să identifice persoanele cu boala Parkinson după modelele lor de...

Ceaiul de salvie, beneficii și efecte secundare

Dacă vă plimbați pe culoarele magazinului alimentar local, probabil că veți vedea salvia comună (Salvia officinalis). Cunoscută ca...

Cum funcționează magneții de țânțari?

Se știe că țânțarii transmit oamenilor multe tipuri de boli. Magneții de țânțari au funcționat până la 60+...

Beneficiile pepenelui roșu în timpul sarcinii: 13 motive să îl consumi

Pepenele roșu este un fruct minunat pentru femeile însărcinate, care le poate oferi vitamine, minerale, antioxidanți și apă. Pepenele roșu poate reduce greața, tensiunea arterială crescută, anemia, constipația și alte afecțiuni comune în sarcină.

6 Semne surprinzătoare ale sarcinii despre care probabil că nu aveai idee

De la un gust neobișnuit în gură până la amețeli, există o mulțime de semne enervante ale sarcinii de care cu siguranță vei uita după ce vei naște.

Nutriție Arpagic: Calorii Proteine Vitamine Grăsimi

Arpagic: calorii, proteine, carbohidrați și grăsimi în 100 de grame, o uncie, o mână, o lingură și multe altele ... Aici aflați toate valorile nutriționale: vitamine, minerale, conținut energetic, etc.