10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente

Date:

Share post:

Istoria utilizării cheratinei pentru tratarea părului și a porilor a fost dezvoltată în Brazilia cu ajutorul guvernului brazilian, consolidând utilizarea cheratinei într-o gamă largă de produse cosmetice.

zonia.ro

Atunci, keratina este folosită în multe produse cosmetice: șampoane, măști și seruri. Această față șuvițele mai dense, accelerează creșterea lor și le înroșește strălucirea sănătoasă.

Vavedem.ro va dezvălui ce este keratina și cum poate fi obținută.

1. Ce este keratina?

Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente ingrijire keratina

Densitatea părului variază de la o persoană la alta, ea poate varia de la 100.000 la 200.000 de fire de păr. Părul, ca și unghiile, crește pe tot parcursul vieții și se reînnoiește.

organicsfood.ro

Keratina este o proteină care se găsește în profunzimea fibrei capilare, este unul dintre elementele structurii părului care este esențial pentru rezistența acestuia. Este formată din lanțuri de 18 aminoacizi și dă structură părului, făcându-l neted sau creț.

În cazul în care există o lipsă de cheratină, părul se rupe, se usucă și își pierde moliciunea.

2. Posibile riscuri și efecte secundare ale keratinei

Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente ingrijire keratina

Utilizarea excesivă a keratinei pentru păr ne poate afecta sau nu părul? Răspunsul este în acest ghid.

Din punct de vedere științific, keratina este un lanț lung de aminoacizi fibroși și stabili, care sunt deosebit de abundenți în stratul exterior al epidermei, al părului și al unghiilor. Această proteină are diferite funcții, ea este cea care conferă o anumită structură și o natură diferită fiecărui păr, făcându-l creț, ondulat sau neted.

Keratina protejează eficient buclele de daunele externe. Mătreața iritantă este, de asemenea, o formă de keratină care se formează pe scalp în cazul unei fricțiuni puternice sau al folosirii excesive a anumitor produse de păr care nu sunt potrivite pentru tipul de păr.

3. Riscuri și efecte secundare ale utilizării keratinei

Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente ingrijire keratina

Utilizarea îndelungată a produselor de îngrijire cu keratină poate deteriora părul, îl poate face casant sau poate favoriza căderea părului.

CITEȘTE ȘI
Dovleac Buttercup Squash: Calorii și analiză nutrițională

Poate fi dăunătoare dacă are adaos de substanțe chimice, formalină cancerigenă și silicoane care provoacă căderea părului.

De asemenea, tratamentele frecvente de keratinizare a părului, care necesită aplicarea de căldură intensă pentru a schimba structura fibrelor de păr – acestea pot slăbi și își pot pierde vitalitatea.

4. Nutriție pentru creșterea părului

Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente ingrijire keratina

Keratina este un derivat din familia proteinelor, iar acestea sunt nutrienții cheie de care părul are nevoie pentru a crește.

Nu doar keratina este cea care face ca părul să crească: sângele transportă, de asemenea, cantități mari de elemente primare, cum ar fi magneziul, potasiul sau zincul, fierul și vitaminele (A, B și C). Așadar, combinați alimentele care conțin toți acești nutrienți pentru a stimula creșterea părului.

Părul are cu adevărat nevoie să fie hrănit din interior spre exterior. Așadar, este important să vă îmbunătățiți dieta pentru a crea un mediu favorabil creșterii părului. O dietă bună necesită un aport adecvat de proteine, sulf, zinc, fier și vitaminele B.

✓ Pește: ton, macrou, somon, sardine proaspete, merluciu, plătică, hering, cod;
✓ Fructe de mare: creveți proaspeți, scoici, crabi, stridii;
✓ Alge;
✓ Carne: carne de vită, curcan, miel, porc;
✓ Cereale: germeni de grâu și alte cereale;
✓ Migdale și nuci de toate tipurile;
✓ Linte și leguminoase;
✓ Fructe și fructe uscate: caise, struguri, prune, smochine, smochine, sultane, rodii, fructe ale pasiunii, avocado, curmale, mere etc;
✓ Diverse legume;
✓ Produse lactate: lapte, brânză de vaci, iaurt, brânzeturi;
✓ Gălbenuș de ou;
✓ Cacao și ciocolată neagră.

5. Suplimente de cheratină pentru creșterea părului

În plus față de o dietă adecvată, puteți lua suplimente îmbogățite cu keratină.

Luarea de suplimente de cheratină pentru creșterea părului poate provoca o proteinurie excesivă în organism. Dacă nivelurile levitatoare de proteine rămân în organism, rinichii pot eșua în cele din urmă.

CITEȘTE ȘI
Cum scapi rapid de cearcănele de sub ochi.

6. Produse cu cheratină: caracteristici ale aplicării la domiciliu

Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente ingrijire keratina

Îndreptarea / tratamentul cu keratină este mai bine să se efectueze în salon. Dar și acasă puteți folosi cu succes produse cu un conținut ridicat de cheratină și puteți obține un rezultat minunat.

SAMPON

Astfel de șampoane sunt bune de folosit ca o îngrijire de întreținere pentru păr după îndreptarea/tratamentul cu keratină.

Pentru utilizarea zilnică, astfel de șampoane sunt puternic descurajate, deoarece pot supraîncărca părul. Este mai bine să folosiți astfel de șampoane o dată pe săptămână.

De asemenea, în timpul spălării cu șamponul cu keratină este necesar să se maseze bine pielea pentru a oxigena și a activa microcirculația, ceea ce va facilita livrarea de substanțe nutritive.

MASCĂ

organicsfood.ro
Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente ingrijire keratina

Măștile de păr cu keratină ajută la refacerea structurii părului, le îngroașă, dau un efect de netezire.

Acestea trebuie folosite

✓ Pentru părul foarte slăbit, subțiat, lipsit de strălucire, tern – pentru prima lună cu o frecvență de două ori pe săptămână, apoi o dată pe săptămână;
✓ Pentru a menține efectul după îndreptarea/tratamentul cu keratină – o dată pe săptămână.

Masca de keratină la domiciliu se aplică pe părul spălat (cu orice șampon) și presat cu prosopul pe toată lungimea. Se masează ușor produsul în păr, în rădăcinile părului masca cu keratină nu se freacă (dacă nu se specifică altfel de către producător).

Apoi este necesar să se creeze un efect termic, pentru aceasta este suficient să se pună o cască de duș și să se înfășoare un prosop în jurul capului.

Masca trebuie ținută pe cap timp de 15-20 de minute. Apoi clătiți-o cu multă apă, uscați-o și coafați-o în mod obișnuit.

SERURI ȘI GELURI

Pe lângă produsele cu keratină clătibile, există multe seruri și geluri cu un conținut ridicat de keratină.

Aceste produse se aplică în cantități foarte mici pe părul deja spălat. Aceste produse oferă protecție UV, ameliorează vârfurile despicate, înlătură statica și încrețirea și conferă părului o strălucire naturală și un aspect îngrijit.

CITEȘTE ȘI
Poate tăierea legumelor să le sporească nutrienții?

Citește și asta…

Keratina pentru păr: ce este, riscuri și efecte secundare, nutriție și suplimente ingrijire keratina

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Cât durează recuperarea după operație?

Timpul necesar pentru recuperarea după intervenție chirurgicală depinde de tipul de intervenție chirurgicală și de severitatea leziunii. Aflați mai multe despre timpii de recuperare pentru diferite tipuri de intervenții chirurgicale.

De ce se dezvoltă ciroza hepatică: alcoolul singur nu este întotdeauna problema

Ciroza hepatică merge dincolo de alcool. Explorăm cauzele, semnele și modul în care patologia afectează vitalul ficat. Aflați mai multe despre diagnostic și simptome.

Modalități de prevenire a problemelor de sănătate intestinală

Când vine vorba de a rămâne sănătos, sănătatea intestinală joacă un rol crucial. Este esențială atât pentru sănătatea...

Cum să recunoști trombocitoza, care duce la blocarea vaselor de sânge

Trombocitoza este cauzată de un nivel crescut de trombocite în sânge, care, la rândul său, poate contribui la diverse complicații. Cum știți dacă aveți trombocitoză și ce trebuie să faceți în astfel de cazuri?

5 Moduri delicioase de a face ca meniul și rețetele dietei Dukan să aibă un gust uimitor

Cum faci ca rețetele dietei Dukan să aibă un gust? Iată cinci alimente pentru a adăuga o savoare delicioasă meniului dietei Dukan.

Cum să slăbești sănătos pentru totdeauna

Daca vrei să scapi de obezitate și să te menții în forma permanent, atunci este important să ai o dieta sănătoasă. Află cum să slăbești sănătos și permanent cu ajutorul nostru! Descoperă sfaturi utile și informații despre alimentația sănătoasă, exercițiile fizice, modificări ale stilului de viață și alte metode care te ajuta să slăbești și să te menții în formă.

Durerea de ovare: 9 cauze, tratament și remedii naturale

În acest articol, îți vom prezenta 9 cauze posibile pentru durerea de ovare, cum să le diagnostichezi și cum să le tratezi. De asemenea, îți vom oferi câteva sfaturi și remedii naturale pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate și a preveni complicațiile. Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, citește în continuare!

Ce să mănânci dimineața dacă ești însărcinată: 10 idei de mic dejun sănătos și delicios

Află ce alimente să incluzi în micul dejun în sarcină și cum să le prepari. Descoperă 10 idei de mic dejun sănătos și delicios pentru tine și bebelușul tău.