10.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Cum sa iti pastrezi calmul atunci cand bebelusul plange?

Invata cum sa iti mentii calmul si sa gestionezi plansul bebelusului cu aceste sfaturi practice pentru parinti.

Share

Plansul unui bebelus este un sunet sfasietor pentru mama sa. Este un mecanism de adaptare care asigura faptul ca ingrijitorii primari se ocupa prompt de sugar atunci cand acesta le solicita atentia. Cu toate acestea, atunci cand ati incercat totul si plansul nu se opreste, este normal sa se instaleze frustrarea, disperarea si descurajarea. Prin urmare, am dori sa va oferim cateva sfaturi pentru a va pastra calmul atunci cand bebelusul dumneavoastra plange.

Știm cu totii ca a avea un bebelus acasa inseamna ca trebuie sa traim cu plansul in mod frecvent, iar uneori, acest plans poate fi constant. Suntem constienti ca acesta este singurul mecanism pe care il are copilul pentru a comunica si suntem deschisi sa facem fata si sa raspundem la el.

Unii copii au un temperament mai complicat sau trec prin etape in care nelinistea lor ii impiedica pe parinti sa se odihneasca cum trebuie, astfel incat incepe sa le afecteze sanatatea. Cum puteti actiona in aceste cazuri? Va vom spune in articolul urmator.

Importanta pastrarii calmului atunci cand bebelusul tau plange

Știm ca nu este usor sa-ti pastrezi calmul atunci cand bebelusul tau plange, dar este esential ca, in calitate de mama, sa faci un efort suplimentar pentru a te calma in aceste situatii. Propria ta stare emotionala are o influenta uriasa asupra copilului tau. Nu uitati ca copiii nu sunt inca capabili sa se autoregleze. Astfel, atunci cand simt durere, disconfort, frica, foame sau orice alta senzatie negativa, ei au nevoie de sprijinul si confortul figurilor lor de atasament pentru a-si recapata starea de bine.

Afla ce trebuie sa faci pentru a ramane calm atunci cand copilul tau plange

Cum sa iti pastrezi calmul atunci cand bebelusul plange?
Cum sa iti pastrezi calmul atunci cand bebelusul plange? 3

Amintiti-va ca sunteti stalpul si figura de referinta a copilului dumneavoastra. De aceea trebuie sa fii stabila pentru ca a furniza mediul linistitor de care are nevoie copilul tau. Acest lucru este mult mai usor de spus decat de facut, dar exista cateva chei care va pot ajuta.

CITEȘTE ȘI
Sfaturi vitale pentru oase puternice și sănătoase pe tot parcursul vieții

Amintiti-va ca exista intotdeauna un motiv in spatele lacrimilor copilului dvs.

Cand nimic nu pare sa functioneze pentru a va linisti copilul, puteti crede ca bebelusul va manipuleaza emotional sau ca vrea doar atentie, dar nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Bebelusii nu au complexitatea cognitiva necesara pentru a face acest lucru, asa ca actiunile lor sunt intotdeauna motivate de o nevoie reala.

Poate ca le este somn, foame sau frig; poate ca sunt obositi si nu pot dormi sau se simt rau. Ținand cont de faptul ca exista un motiv pentru plansul lor, va va ajuta sa ramaneti calm si sa fiti mai plin de compasiune.

Esti o mama buna

Acesta este un alt mesaj ineluctabil de care trebuie sa tii mereu cont. Esti o mama buna, chiar daca bebelusul tau nu se opreste din plans. Este posibil ca, dupa mai multe incercari de a-l alina, sa incepi sa te simti frustrata si sa te simti stanjenita si vinovata, dar acest lucru nu va face decat sa va sporeasca anxietatea. Nu va judecati si nu fiti dur cu dumneavoastra. Retineti ca toate mamele trec prin aceasta situatie in mai multe momente si nu are legatura cu capacitatea lor de a-si indeplini rolul. Bebelusii pur si simplu plang si nu este intotdeauna usor sa ii linistesti.

organicsfood.ro
CITEȘTE ȘI
Cum sa folosești corect măștile de față?

Prezenta si atingerea ta sunt foarte valoroase

Nu stiti ce sa faceti pentru a va linisti copilul? Doar fii prezenta, fii alaturi de el cat mai aproape de tine. Credeti sau nu, prezenta ta are un puternic efect reconfortant asupra lor. copilului, deoarece sunteti locul lor sigur. Chiar daca plansul lor continua, sa stii ca, prin prezenta ta, il ajuti sa se simta iubit si in siguranta, ceea ce este foarte valoros. Asadar, daca doriti sa cresteti aceste emotii pozitive, puteti realiza contactul piele-la-piele. Pentru a face acest lucru, trebuie sa va asezati bebelusul purtand doar un scutec pe pieptul dumneavoastra gol. Il puteti acoperi cu o patura daca este necesar.

Invatati sa va relaxati

Daca nu reusiti sa va calmati copilul, puteti incepe prin a incerca sa va reglati propria anxietate. Asa cum am spus, acest lucru va avea un efect direct asupra starii de spirit a copilului dumneavoastra.

Asadar, puteti pune muzica linistitoare sau sa diminuati lumina pentru a crea o atmosfera. Poti chiar sa practici cateva tehnici de respiratie. Invatati sa sa va reglati emotiile este esentiala pentru a va ajuta copilul sa le gestioneze pe ale sale..

Cunoasteti-va limitele si respectati-le

Cum sa iti pastrezi calmul atunci cand bebelusul plange?
Cum sa iti pastrezi calmul atunci cand bebelusul plange? 4

In cele din urma, este foarte normal ca, la un moment dat, disperarea sa te cuprinda si sa simti ca nu mai poti continua. Nu va simtiti vinovat – acest lucru este firesc. Cu toate acestea, invatati sa identificati momentele in care va atingeti limita si cereti ajutor. Poate ca partenerul dvs., un membru al familiei sau un prieten apropiat poate prelua copilul pentru cateva momente. Acest lucru va va ajuta pe amandoi sa va limpeziti mintea. Nu va fie teama sa delegati. Nu trebuie sa fiti perfecta.

CITEȘTE ȘI
Vitamina D, aliatul inimii sănătoase: Cum poate preveni atacurile de cord

Pe scurt, este probabil ca in primii ani de maternitate sa te confrunti cu acest tip de situatie in mai multe randuri. Prin urmare, este necesar sa te inarmezi cu rabdare, intelegere si compasiune fata de tine insati. Nu uita ca esti cea mai buna mama pentru copilul tau.

Uneori, bebelusii au nevoie sa planga pentru a-si elibera energia. Daca v-ati asigurat ca sunt bine, ramaneti pur si simplu langa ei si transmiteti-le dragoste si reasigurare. Acest lucru este mult mai valoros decat credeti.

Toate sursele citate au fost analizate cu atentie de echipa noastra pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea si validitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerata fiabila si de acuratete academica sau stiintifica.

surse:

  • Gorrita Pérez, R. R. R., Bárcenas Bellót, Y., Gorrita Pérez, Y., & Brito Herrera, B. (2014). Estrés y ansiedad maternos y su relación con el éxito de la lactancia materna. Revista cubana de pediatrie, 86(2), 0-0.
  • Cerezo, M. Á., Trenado, R. M., & Pons-Salvador, G. (2006). Interacción temprana madre-hijo y factores que afectan negativ a la parentalidad. Psicothema, 18(3), 544-550.
Vă vedem!
Vă vedem!https://vavedem.ro
Suntem o echipă de jurnaliști cu o pasiune comună pentru descoperirea și împărtășirea poveștilor care contează. Specializați în diverse domenii, de la ultimele inovații tehnologice și până la profunzimile culturii și literaturii, ne propunem să aducem în fața cititorilor noștri conținut autentic, informativ și inspirațional.

Citeste si...

Alte stiri