Ultima actualizare: 2 august 2024
Dragilor, astazi va impartasesc o reteta delicioasa de file de pui cu pere picante. Este o mancare savuroasa, aromata si usor de preparat, perfecta pentru o cina romantica sau o ocazie speciala. Haideti sa vedem care sunt ingredientele si cum pregatim aceasta minunatie!
Ingrediente necesare (pentru 2 portii):
- 2 fileuri de pui
- 2 pere
- 20g unt
- 20g zahar brun
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei masline
- 1 catel usturoi
- Suc de 1 lamaie
- 1 lingura miere
- 1 lingura condimente vin fiert
- Sare, piper dupa gust
Mod de preparare pas cu pas:
- Curatati usturoiul si treceti-l printr-o presa. Puneti-l intr-un bol, adaugati sucul de lamaie, mierea, sosul de soia si amestecati bine.
- Turnati marinada peste fileurile de pui uniform. Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider timp de 1 ora pentru marinare.
- Spalati perele, curatati-le de coaja si taiati-le in sferturi, cu exceptia uneia pe care o veti folosi la servire.
- Intr-o tigaie topiti untul si adaugati sferturile de pere. Stropiti cu zahar brun si condimente pentru vin fiert si prajiti usor.
- Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Asezati fiecare fileu de pui intr-o foaie mare de folie alimentara, impreuna cu sferturile de para. Infasurati bine in folie si coaceti timp de 20 de minute.
- Deschideti folia si mai coaceti fileurile cu perele timp de 10 minute pentru rumenire.
- Taiati in jumatati para cruda ramasa si serviti fileul de pui cu sferturi de para coapte si proaspete, impreuna cu o garnitura dupa gust. Pofta buna!
Sfaturi si trucuri pentru o reteta delicioasa
Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa obtineti un rezultat desavarsit:
- Folositi intotdeauna unt de calitate superioara. Va va conferi fileului de pui o crusta aromata si gustos de caramelizata.
- Nu depasiti timpul de coacere indicat. Altfel, carnea se va usca. Testati cu o furculita daca fileul este facut pe dinauntru.
- Pentru un plus de aroma, puteti adauga in marinada si cateva frunze de rozmarin proaspat sau uscat.
- serviti imediat dupa ce scoateti din cuptor pentru a pastra toate sucurile din carne.
- Puteti inlocui perele cu alte fructe de sezon cum ar fi caise, piersici sau prune.
- Daca doriti puteti adauga sos de merisoare langa fileu pentru un gust si mai apetisant.
Beneficii pentru sanatate
Aceasta reteta delicioasa prezinta o multime de beneficii pentru organism:
- Carnea de pui este bogata in proteine si saraca in grasimi. Contribuie la dezvoltarea masei musculare si la mentinerea greutatii ideale.
- Perele contin antioxidanti numiti flavonoizi care reduc inflamatia si protejeaza impotriva imbatranirii celulare.
- Usturoiul este recunoscut pentru efectul sau imunostimulator si antibacterian.
- Mierea calmeaza durerile in gat si are efect antiinflamator.
Asadar, nu ezitati sa incercati aceasta reteta delicioasa si sanatoasa! Va garantez ca va va incanta papilele gustative. Spor la gatit!
Intrebari frecvente despre reteta de file de pui cu pere picante
Cat de picante sunt perele din aceasta reteta?
Perele nu sunt foarte iuti. Capata un gust usor amarui si apetisant datorita condimentelor de vin fiert. Picantul este mediu. Puteti regla dupa gust folosind mai mult sau mai putin amestec de condimente.
Se pot inlocui perele cu alt tip de fructe?
Da, se pot folosi prune, caise, piersici sau chiar mere. Important este sa alegeti fructe coapte, zemoase.
Se poate face reteta si cu piept de pui in loc de file?
Da, reteta este la fel de gustoasa si cu piept de pui. Doar ca timpul de gatit va fi putin mai mare pentru ca pieptul este mai gros decat fileul.
Cum se pastreaza reteta pentru a doua zi?
Pastrati preparatul in frigider maxim 1-2 zile. Reincalziti bine inainte de a servi. Sau puteti congela portii individuale pentru consum ulterior.
Sper ca v-am facut pofta si va voi gasi in bucatarie pregatind aceasta delicioasa mancare! Spor la gatit si pofta buna!