Ultima actualizare: 2 august 2024
Dragii mei cititori, pregatiti-va pentru o adevarata explozie de gusturi dulci si cremoase cu aceasta reteta uimitoare si absolut delicioasa de prajitura ungureasca cu branza si nuca de cocos. Este o reteta traditionala ungureasca care combina perfect cremozitatea branzeturilor fine cu crocanta nucii de cocos si blandetea aluatului de prajitura.
Veti simti cum se topesc imbietoarele straturi de branza si nuca de cocos in gura voastra, lasand in urma un gust dulce-sarat de neuitat. Dupa prima inghititura nu va veti mai putea opri, veti dori cu siguranta portie dupa portie! Este o reteta care va va cuceri definitiv papilele gustative, o prajitura cremoasa si tentanta care trebuie incercata neaparat.
Deci nu mai stati pe ganduri si apucati-va de gatit! O sa vreti sa reveniti cu siguranta pentru mai multa prajitura ungureasca cu branza si nuca de cocos! Pofta buna!
Ingrediente si cantitati
- 1 cana si jumatate zahar
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 15 g zahar vanilat
- 16 g praf de copt
- 5 linguri smantana
- 200 g lapte condensat
- 100 g unt
- 1 cana si jumatate faina
- 50 g fulgi de nuca de cocos
Cum se prepara cele mai delicioase prajituri unguresti cu branza si nuca de cocos

- Cerneti faina si adaugati untul moale, framantand totul pana obtineti un amestec marunt.
- Adaugati 1/2 cana zahar si praful de copt, amestecand in continuare.
- Folosind un mixer, omogenizati branza de vaci, ouale, 1 cana zahar si zaharul vanilat intr-o masa cremoasa.
- Tapetati o tava cu hartie de copt, cu diametrul de 24 cm. Puneti 1/3 din amestecul cu faina pe fundul tavii. Adaugati jumatate din compozitia cu branza, apoi inca 1/3 din amestecul cu faina si un strat de compozitie cu branza.
- Acoperiti cu restul de 1/3 amestec de faina. Coaceti la 180°C timp de 50 de minute.
- Pentru umplutura, amestecati smantana cu laptele condensat. Turnati deasupra blatului copt, presarati fulgii de nuca de cocos si lasati la racit in tava.
Sfaturi si trucuri pentru cea mai buna prajitura ungureasca cu branza si nuca de cocos
- In loc de nuca de cocos, puteti folosi ciocolata topita pentru umplutura.
- Alegeti lapte condensat fara adaos de vegetale pentru umplutura.
- Folositi branza de vaci cu putin zer, nu acra.
- Coaceti blatul la temperatura mai mica, dar mai mult timp pentru un rezultat mai pufos.
- Adaugati esenta de rom sau lamaie pentru mai mult gust.
- Incercati varianta cu diferite branzeturi precum ricotta sau mascarpone.
- Decorati cu fructe proaspete cum ar fi capsuni, zmeura sau mure pentru un plus de gust si culoare.

Beneficii pentru sanatate si avertismente la prepararea retetei de prajitura ungureasca cu branza si nuca de cocos
Aceasta reteta este o alternativa mai sanatoasa la prajiturile obisnuite datorita continutului de branza si ingredientelor simple. Branza de vaci este bogata in calciu necesar oaselor si dintilor.
Laptele condensat contine insa multe calorii si zahar, deci trebuie consumat cu moderatie de persoanele cu diabet sau care vor sa slabeasca. Nuca de cocos este o sursa excelenta de grasimi sanatoase, dar are si multe calorii.
Exista riscul de alergii la anumite ingrediente precum ouale, lactatele sau nuca de cocos. Verificati mai intai reteta daca preparati pentru persoane alergice.
De asemenea, asigurati-va ca respectati intocmai cantitatile si durata de coacere, altfel prajitura ar putea iesi cruda pe dinauntru sau arsa la exterior.
Țineti cont ca aceasta reteta nu este potrivita pentru vegani sau intoleranti la lactoza din cauza ingredientelor precum untul, smantana si branza.
In rest, bucurati-va de gustul delicios al acestei prajituri unguresti cu branza si nuca de cocos alaturi de cei dragi! Pofta buna!
Intrebari frecvente despre prajitura ungureasca cu branza si nuca de cocos
I: Ce tip de branza este ideal pentru aceasta reteta?
R: Cea mai buna alegere este branza de vaci proaspata, nematurata, cu un continut scazut de zer. Branza cottage sau ricotta functioneaza si ele excelent.
I: Pot inlocui nuca de cocos cu altceva?
R: In loc de nuca de cocos, puteti folosi fulgi de migdale, fistic macinat sau chiar ciocolata rasa deasupra.
I: Prajitura mea a iesit prea moale/tare. De ce?
R: Daca e prea moale, ati copt-o insuficient. Daca e prea tare, fie temperatura a fost prea mare, fie cantitatea de lichid a fost excesiva.
I: Cat timp se pastreaza prajitura?
R: Pastrati-o acoperita la frigider timp de 3-4 zile. Se poate congela si pentru perioade mai lungi.
I: Pot prepara reteta fara zahar pentru diabetici?
R: Da, inlocuiti zaharul cu indulcitori precum stevia, miere sau sirop de agave pentru o versiune mai sanatoasa.