Ultima actualizare: 2 august 2024
Astazi va impartasesc reteta mea preferata pentru cele mai delicioase brownies cu ciocolata si nuci. Știu ca multi dintre voi iubiti acest desert cremos, asa ca m-am gandit sa va arat cum il prepar eu, dupa o reteta care nu da gres niciodata.
Brownie-urile cu ciocolata sunt atat de versatile – le puteti servi simplu, cu o biluta de inghetata deasupra, sau le puteti decora cu frisca sau sirop de ciocolata. Indiferent cum le preparati, va garantez ca vor disparea rapid din farfurii!
In reteta mea folosesc ciocolata neagra de calitate, unt si zahar brun pentru a obtine acea textura cremoasa si gust intens de ciocolata. Adaug si nuci tocate marunt pentru un plus de crocant. Rezultatul este pur si simplu divin!
Va invit sa incercati aceasta reteta simpla, dar delicioasa. Cu siguranta va veti bucura de un desert de neuitat. Haideti sa trecem la treaba!
Ingrediente si cantitati
- 100 g ciocolata neagra, taiata bucati
- 180 g unt moale
- 200 g zahar brun
- 4 oua
- 100 g faina
- 100 g nuci macinate
Cum se prepara brownie cu ciocolata si nuci
Pregatirea brownie-urilor cu nuci si ciocolata este foarte simpla. Iata pasii de urmat:
- Incalziti cuptorul la 200°C.
- Puneti ciocolata si untul intr-un vas rezistent la caldura. Asezati vasul deasupra unei cratite cu apa la foc mic si amestecati constant pana se topesc complet si obtineti un amestec neted.
- Intr-un bol separat, amestecati ouale cu zaharul brun folosind un mixer electric, pentru 2-3 minute.
- Adaugati faina si nucile macinate peste amestecul de ciocolata si unt topit. Amestecati usor cu o spatula.
- Turnati compozitia de oua si zahar peste amestecul cu nuci si ciocolata. Amestecati bine pana obtineti o pasta omogena.
- Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Neteziti suprafata.
- Coaceti 25-30 minute. Brownie-urile sunt gata atunci cand suprafata este uscata, iar la intepare cu scobitoarea, aceasta iese curata.
- Lasati sa se raceasca, taiati felii si serviti simplu sau cu inghetata, frisca etc.
Sfaturi si trucuri pentru brownie delicioase
Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa obtineti cele mai delicioase brownie-uri:
- Folositi ciocolata neagra de calitate, cu peste 70% cacao pentru un gust intens.
- Nu supraincalziti compozitia in timpul topirii ciocolatei, altfel se va taia.
- Amestecati bine ingredientele uscate cu cele umede pentru o textura fina si cremoasa.
- Coaceti pana ce suprafata este uscata, dar interiorul ramane moale. Nu lasati prea mult in cuptor.
- Pentru o textura piftie, folositi mai multa ciocolata si mai putina faina.
- Inlocuiti nucile cu alune, fistic sau boabe de cocos pentru varietate.
- Ornati cu frisca sau glazura pentru un plus de delicatete.
Urmand aceste sfaturi, va garantez ca veti prepara cel mai bun brownie cu ciocolata si nuci!
Beneficii pentru sanatate si atentionari
Desi brownie-urile reprezinta o placere vinovata pentru multi dintre noi, ele au si cateva beneficii:
- Contin magneziu din nuci, benefic pentru sistemul nervos si oase.
- Ciocolata neagra are antioxidanti ce protejeaza sanatatea inimii.
- Zaharul din compozitie aduce o doza rapida de energie.
Totusi, trebuie consumati cu moderatie avand in vedere caloriile si grasimile destul de ridicate. De asemenea, cei cu alergii trebuie sa evite nucile sau produsele pe baza de oua.
Sper ca v-am facut pofta de o felie aurie si parfumata de brownie! Nu ezitati sa imi trimiteti poze cu rezultatele in sectiunea de comentarii de mai jos. Spor la treaba si pofta buna!