Câteva femei care sunt examinate de un ginecolog vor suferi de simptome intime: artrită, decolorare a mucoaselor, leziuni nefrotice ….
Adesea, la aceste fenomene acute se adaugă legitățile de igiena intimienta incomplet corectate, ceea ce contribuie la crearea unei condițițiilor de prevenire a violenței.
Care este igiena intimă atât de importantă pentru menținerea sănătății femeilor? Care sunt principalele motive pentru acest lucru?
Conținut articol
1. De ce nu ar trebui să fie neglijate regulile generale?

Unele “scăpări” în această privință pot duce la afte, cistite, uretrite și multe altele. De exemplu, utilizarea produselor de igienă cu componente chimice agresive perturbă echilibrul natural al microflorei și “deschide poarta” infecțiilor vaginale.
pH-ul săpunului tradițional este de 5,5-8,5, în timp ce pH-ul mucoasei vaginale este mult mai mic: între 3,3 și 5,2. Și chiar și utilizarea unui gel de duș obișnuit în locul unor produse special concepute poate reduce semnificativ numărul de bacterii benefice și poate duce la disbacterioză. Această afecțiune este însoțită de mâncărimi și arsuri severe.
Pentru procedurile zilnice cu apă, ar trebui să folosiți geluri și clătiri etichetate “pentru igiena intimă”. Acestea conțin acid lactic și garantează o curățare delicată a pielii.
2. Produse de igienă

Deseori la senzația de mâncărime în vagin și la apariția alergiilor duce la utilizarea tampoanelor și tampoanelor parfumate. De asemenea, acestea perturbă nivelul de aciditate al pielii. Se recomandă utilizarea produselor neparfumate și hipoalergenice aprobate de ginecologi și dermatologi.
Un alt factor, la fel de important în menținerea sănătății intime, este purtarea lenjeriei de corp potrivite. Se recomandă să se poarte lenjerie intimă numai din materiale naturale care permit pielii să respire, iar aceasta trebuie schimbată zilnic. Purtarea aceleiași lenjerii de corp pentru o perioadă lungă de timp creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor.
Merită să menționăm despre prosoape. Pentru zona intimă trebuie alocat un prosop separat și înlocuit cu unul nou cel puțin 3-5 zile. Nerespectarea acestor reguli duce, de asemenea, la înmulțirea activă a bacteriilor și ciupercilor.
3. Regularitate

Procedurile de igienă necesită regularitate: dacă îngrijirea nu este frecventă, există o creștere activă a microflorei patogene și crește riscul de vaginoză bacteriană. În zilele de menstruație, de exemplu, se recomandă să se facă o spălătură de până la 5 ori pe zi.
Cu toate acestea, există o altă problemă: unele femei sunt “dependente” de igienă și o efectuează prea des. Aceasta este, de asemenea, o greșeală. Procedurile frecvente, mai ales cu utilizarea unor mijloace care nu sunt destinate acestui scop sau a unor mijloace care conțin alcool, coloranți și sulfați, duc la moartea microflorei benefice, în special a lactobacililor. Aceștia nu au timp să își refacă populația, ceea ce duce în cele din urmă la apariția unei alburi abundente, a mâncărimilor și a disconfortului.
Adesea, o femeie percepe astfel de simptome ca fiind o igienă insuficientă, începe să se spele mai des și agravează și mai mult situația.
4. Încălcarea regulilor de igienă intimă

Acest lucru duce la procese inflamatorii în organele genitale externe, în tractul urinar și în vezica urinară. infecția “ascendentă” poate afecta uterul, ovarele și trompele uterine. Adesea, femeia însăși, confruntată cu boli ale sistemului genito-urinar, nu le leagă apariția de o igienă intimă necorespunzătoare, iar cauza constă adesea în acest lucru.

Adesea, femeile se confruntă cu senzații dureroase în zona vulvei. În cazul vulvodiniei, trebuie să fiți deosebit de atentă la igiena zonei intime. Dacă este dureros, se recomandă să nu mai folosiți produse cu parfumuri, coloranți și alte componente, să refuzați lenjeria intimă strânsă și să respectați în mod clar regulile de îngrijire a pielii.
Și încă un mic sfat. Nu neglijați vizitele regulate la ginecolog. Cele mai multe probleme de sănătate nu ar fi așa dacă ar fi depistate într-un stadiu incipient. Fiți sănătoase!
Citește și asta…
- Efectele proteinelor asupra sănătății părului – ce trebuie să știiProteinele joacă un rol important în sănătatea părului, însă consumul în exces poate avea efecte negative. Află care sunt riscurile și beneficiile proteinelor în produsele pentru îngrijirea părului.
- Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismuluiAntioxidanții sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile și reactive produși în… Citește mai multe: Top 10 alimente bogate în antioxidanți și efectele lor benefice asupra organismului
- Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetologÎn acest articol veți găsi informații utile despre cum să alegeți cosmetologul potrivit, ce produse merită achiziționate pentru o îngrijire… Citește mai multe: Îngrijirea feței: metode eficiente fără costuri mari. Sfatul unui cosmetolog
- Evită aceste 2 alimente și obiceiurile proaste pentru a preveni cancerul. Ce spun spun mediciiConsumul unor alimente grase si obiceiul de a fuma cresc riscul de boli grave precum cancerul. Medicii recomanda sa evitam aceste 2 alimente periculoase si sa renuntam la tutun pentru a ne proteja sanatatea.
- 3 alimente sănătoase pentru ficatul și creierul tău. Ce ar trebui să păstrezi în frigiderul tăuDescoperă care sunt cele 3 superalimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider pentru a-ți menține ficatul și creierul sănătos. Specialiștii recomandă ouăle de țară, untul de capră și parmezanul ca fiind esențiale pentru o dietă echilibrată.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!
Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.