10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Țările in care oamenii mint cel mai mult

Date:

Share post:

Conform statisticilor, fiecare persoană spune minciuni, în medie, de 3-4 ori pe zi. Pentru unii, minciuna este un mecanism de apărare, în timp ce pentru alții este un instrument de manipulare. Există, de asemenea, țări unde decepția este considerată parte integrală a culturii naționale și este justificată din punct de vedere economic.

zonia.ro

Care sunt țările în care cetățenii sunt cei mai sinceri? Unde se situează Romania în acest clasament? Și cine minte mai mult: bărbații sau femeile?

Ce țară are cei mai cinstiți locuitori? .

Cercetători englezi de la Universitatea din Estul Angliei au fost curioși să descopere răspunsul la o întrebare intrigantă și au analizat răspunsurile a 1500 de persoane din 35 țări diferite. Țările selectate au fost cele cu un impact cultural și economic semnificativ în regiunile sau continentele lor respective, precum Brazilia, SUA, China, Africa de Sud, Turcia, Rusia, Japonia, Spania, Portugalia, România, Polonia, etc.

Participanții la studiu au fost supuși la două teste. În primul test, fiecărui participant i s-a cerut să arunce o monedă. Dacă moneda arăta „cap”, participantul câștiga între 3 și 5 dolari, iar dacă arăta „coadă”, nu primea nimic. Testul a fost administrat la distanță, fără ca cercetătorii să poată vedea rezultatele fiecărui aruncări de monedă.

organicsfood.ro

Smecheria testului consta în faptul că moneda dată participanților cădea mereu pe „coadă”. Astfel, fiecare participant era pus în fața unei alegeri dificile: să mintă pentru a câștiga recompensa sau să spună adevărul și să nu primească nimic. În cadrul acestui test, cei mai puțin onești s-au dovedit a fi respondenții din China și Japonia, în timp ce participanții din Anglia și Africa de Sud nu au mințit deloc.

Țările in care oamenii mint cel mai mult cultura minciunii

În cel de-al doilea test, participanților li s-a oferit o recompensă pentru a completa un chestionar configurat astfel încât nu ar fi putut răspunde corect la toate întrebările fără ajutorul Internetului. Doar respondenții turci și africani au oferit toate răspunsurile corecte, ceea ce a indicat un potențial nesinceritate. În schimb, participanții chinezi și japonezi au abordat testul în mod onest. România s-a clasat la mijlocul clasamentului în ambele situații.

CITEȘTE ȘI
5 Fapte puțin cunoscute despre vapat - de ce oamenii de știință nu sunt siguri că sunt mai sigure decât țigările

Cercetătorii au concluzionat că testul cu moneda nu a fost concludent în contextul asiatic, unde astfel de jocuri sunt adesea asociate cu jocurile de noroc și nu presupun neapărat onestitate. Mai mult, s-a constatat o legătură între tendința de a dezinforma și prosperitatea economică a unei țări: cu cât o națiune este mai bogată, cu atât cetățenii săi sunt mai puțin predispuși să înșele.

Aceste concluzii au fost corroborate de cercetători de la Universitățile Nottingham și Yale, care au folosit zaruri în loc de monede într-un experiment similar, implicând 2500 de participanți din 23 de țări.

Țările in care oamenii mint cel mai mult cultura minciunii

Ce țări nu vă vor returna portofelul pierdut? .

Experimentul a fost analizat sub două aspecte diferite. În primul scenariu, organizatorii din Elveția și SUA au „pierdut” intenționat un portofel în instituții guvernamentale, rugându-i pe angajați să identifice proprietarul. În al doilea scenariu, jurnaliștii americani au „pierdut” portofelele în locuri aglomerate.

Portofelul conținea o sumă între 13 și 40 de euro în moneda locală, precum și un card de vizită și o fotografie a proprietarului, facilitând identificarea acestuia. Funcționarii din Elveția, Norvegia și Olanda s-au dovedit a fi cei mai integri, în timp ce cei din Grecia și Italia au fost mai puțin onești. Romania s-a clasat la mijloc, depășind Kazahstanul, China și Mongolia.

Când vine vorba de cetățenii obișnuiți, românii s-au numărat printre cele cinci națiuni cele mai oneste de pe glob, cu finlandezii ocupând primul loc. Rezultatele cele mai slabe au fost înregistrate printre rezidenții din capitalele Spaniei și Portugaliei. O constatare interesantă a fost că, cu cât portofelul conținea mai mulți bani, cu atât era mai probabil să fie returnat.

Țările in care oamenii mint cel mai mult cultura minciunii

Cine înșeală mai mult: bărbații sau femeile?.

Potrivit studiilor realizate de cercetătorii de la Universitatea Hertfordshire, bărbații tind să mintă mai des decât femeile. Aceștia obișnuiesc să își înșele semenii, dezinformând în privința stării lor de sănătate și a bunăstării financiare, în timp ce femeile sunt mai predispuse să nu fie sincere atunci când vine vorba de viața lor personală.

CITEȘTE ȘI
5 Descoperiri unice făcute de oameni obișnuiți

Conform profesorului de psihologie evoluționistă Karen Pine, autoarea studiului, acest comportament poate fi explicat prin istorie. Bărbații au fost mereu în competiție între ei pentru resurse, iar minciuna a servit fie ca un mijloc de a ascunde informații vitale, fie de a intimida adversarul. În esență, situația nu s-a schimbat semnificativ nici în zilele noastre.

Concluzie

Analiza rezultatelor obținute din studii desfășurate la nivel global evidențiază diferențe semnificative în ceea ce privește frecvența și natura minciunilor spuse de indivizi din diferite țări. Intrigant este faptul că diverși factori, precum cei culturali, economici și sociali, par să aibă un impact profund asupra nivelului de sinceritate manifestat de populație.

Acești factori conlucrează, astfel, în moduri subtile și complexe, modelând comportamentele legate de onestitate în diferite contexte naționale și culturale, creând un tablou fascinant și nu de puține ori surprinzător asupra modurilor în care oamenii din întreaga lume aleg să își reprezinte și să își comunice realitățile.

Acest peisaj divers și nuanțat al sincerității și înșelăciunii umane la nivel global oferă o perspectivă unică, profundă și multifacetică asupra complexității comportamentului uman și a modurilor în care contextele culturale și socio-economice influențează și modelează expresiile de sinceritate și insinceritate.

CITEȘTE ȘI
De ce este căscatul contagios?

Citește și asta…

Țările in care oamenii mint cel mai mult cultura minciunii

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Cele 12 luni ale anului. De ce este anul împărțit in luni?

Un an este împărțit în 12 luni pentru a face mai simplu să se țină evidența timpului. În mod tradițional, un an era împărțit în funcție de anotimpuri, dar durata anotimpurilor se schimbă în funcție de locul în care vă aflați în lume.

Care este cel mai aglomerat aeroport din lume în acest moment?

Vezi care este cel mai aglomerat aeroport din lume în acest moment. Clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din lume este calculat pe baza unei analize a capacității totale a companiilor aeriene.

7 Țări în care pedeapsa cu moartea este încă valabilă

Pedeapsa cu moartea este încă legală în 55 de țări. Aflați care sunt metodele de execuție, categoriile de infracțiuni pedepsite și dacă minorii pot fi executați în diferite state precum China, Iran sau SUA.

7 Cele mai rapide avioane militare din lume

Descoperă cele mai rapide 7 avioane militare! Aceste minuni tehnologice impresionează prin viteza și forța lor, oferind o privire fascinantă în aviația militară de elită.

De ce sunt mulți cântăreți de operă supraponderali?

Mitul privind supraponderabilitatea cântăreților de operă, impactul diafragmei "pompate", vizibilitatea pe scenă, stresul profesional și necesitățile fizice ale acestei arte.

5 Fapte puțin cunoscute despre vapat – de ce oamenii de știință nu sunt siguri că sunt mai sigure decât țigările

Vaporizatoarele devin din ce în ce mai populare, dar riscurile pe termen lung rămân necunoscute. Citește acest articol pentru a afla care sunt pericolele potențiale și de ce experții recomandă precauție.

De ce apare amnezia de travaliu? Ce experimentează bebelușul? Fapte surprinzătoare despre naștere

Nașterea aduce schimbări neobișnuite în organism, precum halucinații și furnicături. Durata travaliului diferă în funcție de sexul copilului. Aflați care sunt cele mai uimitoare lucruri despre naștere.

10 Cele mai bune tancuri de luptă din lume

Explorați cele mai bune 10 tancuri de luptă din lume, cu imagini și informații despre fiecare. Aflați mai multe despre fiecare tanc și cum funcționează acesta pe câmpul de luptă.