Ultima actualizare: 2 august 2024
Dupa ce am aflat despre pancreatita si problemele de rezistenta la insulina si, mai exact, am citit despre diabetul de tip 2, am inceput sa ma gandesc la o alimentatie sanatoasa.
In acest articol, va voi vorbi despre alimentele pe care incerc sa le includ in mod regulat in dieta mea si care, in opinia mea, sunt cele mai utile pentru mentinerea sanatatii.
Cred ca veti fi de acord cu mine ca absenta unor lucruri atat de comune precum afumaturile, dulciurile, ketchupurile, bauturile, carnatii si conservele in frigiderul unei persoane obisnuite provoaca o oarecare nedumerire?
Cu toate acestea, atunci cand suntem „atacati” de boli, suntem nevoiti sa ne schimbam radical dieta (! la sfatul medicilor, desigur).
3 alimente sanatoase pentru ficat si creier
Oua de tara
Sa vorbim despre primul produs pe care as vrea sa il impartasesc – ouale taranesti. Galbenusul oualor este de departe cea mai valoroasa parte a acestora si sunt sigura ca stiati deja acest lucru.
Lecitina care se gaseste in galbenusul de ou are o importanta deosebita pentru organismul nostru. Este important de retinut ca lecitina de soia si de floarea-soarelui, care fac obiectul unei publicitati extinse, nu au niciun beneficiu sau foarte putin, deoarece structura lor este diferita de cea a lecitinei din ou.
Lecitina este materialul de constructie pentru aproape toate tesuturile din corpul nostru, in special creierul, ficatul si muschiul inimii.
Personal, nu-mi pot imagina viata fara galbenusuri de ou, sau mai degraba fara sa mananc oua intregi, nu-i asa?
As dori sa remarc faptul ca studiile stiintifice au demonstrat ca ouale provenite de la gaini domestice contin de doua ori mai multe substante utile decat cele provenite de la pasari crescute in ferme avicole.
Untul de capra
Ce parere aveti despre untul de capra? Nu numai ca este usor de digerat de ficatul nostru datorita globulelor sale mici de grasime, spre deosebire de untul de vaca, dar este si foarte benefic pentru sistemul imunitar, datorita vitaminei A in forma sa cea mai digerabila.
Uleiul de capra este, de asemenea, bogat in grasimi omega-3, care se gasesc in mod obisnuit in pestele marin.
In afara de uleiul de capra, unele persoane prefera sa foloseasca uleiul de cocos, care este, de asemenea, usor de descompus si nu impovareaza ficatul. L-ati incercat?
Parmezan italian
Parmezanul italian este un produs cu adevarat unic. Imbatranirea sa indelungata, timp de un an si jumatate, garanteaza ca cazeina este complet descompusa in mici peptide si aminoacizi.
Spre deosebire de alte tipuri de branza, care provoaca adesea probleme digestive si balonare abdominala, parmezanul nu provoaca niciun efect negativ.
Puteti confirma acest lucru daca l-ati incercat?
Structura parmezanului este foarte fragila si, chiar si atunci cand este taiat in felii, se dezintegreaza cu usurinta in bucati mici. Parmezanul este bogat in calciu biodisponibil si in vitamina B12.
Nutritionistii recomanda utilizarea sa tuturor, iar aroma sa unica este pur si simplu fascinanta. Pretul cu ridicata al parmezanului este mult mai mic decat in supermarketuri, putand fi cumparat de la 1000 de ruble pe kilogram.
Nutritionistii sunt de acord ca in frigider trebuie sa fie neaparat acele 3 produse pe care le-am mentionat mai sus.
Iar in congelator ar trebui sa faceti loc pentru fructele de padure congelate – afine, zmeura, afine si merisoare. Ma intreb ce aveti de obicei in frigider si congelator?