10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

COCONUTS-2b: O exoplanetă unică cu o perioadă orbitală de un milion de ani și o temperatură misterioasă

Date:

Share post:

Printre numeroasele descoperiri amețitoare din astronomie, o nouă exoplanetă cunoscută sub numele de COCONUTS-2b se remarcă prin unicitatea sa. “Anul” său durează mai mult de un milion de ani, ceea ce face ca perioada sa orbitală să fie cea mai lungă dintre toate exoplanetele cunoscute până în prezent.

zonia.ro

Orbita planetei: Pe marginea înțelegerii.

COCONUTS-2b este localizată în sistemul L 34-26 la o distanță enormă de 6471 unități astronomice față de steaua sa. Pentru comparație, o unitate astronomică (u.a.) reprezintă distanța medie dintre Pământ și Soare. Planeta are nevoie de aproximativ 1,1 milioane de ani pentru a-și completa orbita, depășind precedentul deținător al recordului, 2MASS J2126-8140, care avea un an de aproximativ 900.000 de ani.

COCONUTS-2b: O exoplanetă unică cu o perioadă orbitală de un milion de ani și o temperatură misterioasă descoperire astronomica

Explorarea planetară: Provocări și beneficii

De obicei, nu este ușor de observat planetele din apropierea stelelor lor, deoarece lumina lor slabă se pierde în lumina strălucitoare a stelei. În astfel de cazuri, astronomii folosesc coronografe pentru a acoperi steaua și a dezvălui lumina de pe planetă, similar cu ceea ce se face atunci când se studiază coroana Soarelui.

CITEȘTE ȘI
Cele mai înfiorătoare 5 locuri din sistemul solar

Cu toate acestea, COCONUTS-2b, fiind atât de departe de steaua sa, a oferit o oportunitate unică de observare. Deși la această distanță multe planete ar fi fost prea slab iluminate pentru a fi detectate, COCONUTS-2b a surprins cu o temperatură de 160 °C. Din acest motiv, astronomii au putut detecta radiația de pe planetă în infraroșu.

organicsfood.ro
COCONUTS-2b: O exoplanetă unică cu o perioadă orbitală de un milion de ani și o temperatură misterioasă descoperire astronomica

Misterul căldurii COCONUTS-2b.

Ce face ca această planetă să fie atât de fierbinte, având în vedere distanța mare față de steaua sa? Răspunsul se află în vârsta sistemului planetar, care variază între 150 și 800 de milioane de ani. Probabil că COCONUTS-2b încă mai conține căldură reziduală de la formarea sistemului planetar. Acest factor ne învață lecții valoroase despre procesele de formare a planetelor și despre dinamica sistemelor planetare.

COCONUTS-2b: O exoplanetă unică cu o perioadă orbitală de un milion de ani și o temperatură misterioasă descoperire astronomica

Concluzie

Descoperirea planetei COCONUTS-2b generează numeroase întrebări în rândul oamenilor de știință legate de natura sistemelor planetare și modul în care acestea se formează. Exemplul oferit subliniază faptul că Universul abundă în fenomene neexplorate și surprinzătoare, care așteaptă să fie descoperite și analizate.

CITEȘTE ȘI
10 Citate despre femei puternice si semnificația lor

Citește și asta…

COCONUTS-2b: O exoplanetă unică cu o perioadă orbitală de un milion de ani și o temperatură misterioasă descoperire astronomica

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Ce se întâmplă cu corpul uman dacă este lovit de un fulger și de ce pot supraviețui oamenii după așa ceva

Fulgerul poate ucide sau răni grav, dar mulți supraviețuiesc. Iată ce se întâmplă în corp la descărcarea electrică și de ce unii scapă cu viață.

Scrisoarea împăratului Carol al V-lea citită 500 de ani mai târziu. Cum a criptat textul?

cercetătorii au reușit în cele din urmă să descifreze complet textul și să afle despre ce scria Carol al V-lea. Să aflăm cum au rezolvat oamenii de știință această problemă și ce îl frământa pe regele spaniol?

Cum se va schimba lumea dacă astronomii vor găsi o civilizație extraterestră?

Descoperirea unei civilizații extraterestre ar putea schimba cursul istoriei umane. Cum ar reacționa omenirea? Care sunt scenariile posibile? Intră și descoperă perspectivele experților.

Tratamentul folosit pentru cancerul de prostată reconectează motorul tumorilor de prostată

Terapia de deprivare androgenică (ADT) este principalul tratament pentru cancerul de prostată metastatic, dar progresia către cancerul de...

Cum ar arăta astăzi dinozaurii care au supraviețuit impactului cu un asteroid

Cum ar arăta astăzi dinozaurii care au supraviețuit impactului cu un asteroid. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi supraviețuit? Ar fi putut să le crească creiere mari și să inventeze mașini, smartphone-uri și rachete spațiale?

10 Fapte interesante despre Albert Einstein

Chiar și cei care sunt departe de lumea fizicii au auzit de Albert Einstein. Iată 10 fapte interesante despre Albert Einstein

Frica de energia nucleară = daune ecologice. De ce trebuie să mizăm pe energia nucleară, în ciuda tuturor temerilor

Energia nucleară rămâne cea mai bună soluție pentru un viitor curat, în pofida temerilor publice. Citiți aici care sunt cele mai noi date și opinii ale experților despre rolul energetic nucleare.

Ce sunt boții pe internet și de ce pot fi periculoși?

Boții de internet, numiți și boți, crawler, păianjeni și scrapers, sunt folosiți pentru a colecta informații de pe web. Ele pot fi de ajutor deoarece vă ajută să găsiți lucruri noi pe site-uri web. Cu toate acestea, pot fi și periculoase, deoarece colectează informații sensibile.