1.6 C
București
vineri, decembrie 8, 2023

Tratamentul gripei acasă și fără medicamente: diete, aer curat și controlul temperaturii

Date:

Share post:

Tratarea gripei sau a răcelii acasă și fără medicamente nu înseamnă că petreceți toată săptămâna în fața televizorului, bând ceai cu lămâie, așteptând ca boala să se retragă de la sine. Este posibil să învingi virusul fără medicamente. Dar numai dacă nu stați cu mâinile în sân.

zonia.ro

Regula 1: O dietă care învinge virusul

Dacă preferați să tratați gripa acasă, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să includeți unele produse în dieta dumneavoastră. Printre acestea: bulion de pui, ceai cu miere și zmeură, apă cu lămâie și suc de portocale, o băutură pe bază de extract de soc negru, condimente.

Unele dintre ele ajută la blocarea virușilor, altele încălzesc corpul din interior și îi asigură o transpirație stabilă, altele – susțin și întăresc imunitatea. Totodată, urmarea unui regim alimentar special pentru gripă sau răceală presupune și excluderea din alimentație a anumitor mâncăruri, în primul rând a oricăror dulciuri.

Pe întreaga perioadă a bolii, va trebui să vă abțineți de la fast-food, alcool și mâncăruri convenabile. Până la retragerea gripei, alimentația trebuie să fie simplă și ușoară, fără a supraîncărca sistemul gastro-intestinal, care, după cum știți, “trăiește” o parte semnificativă a imunității noastre.

organicsfood.ro

Pentru a preveni răcelile sau în fazele finale ale gripei sau răcelii (când deja vă permiteți să ieșiți afară), este bine să mâncați banane, caise, cartofi, țelină sau spanac. Aceste alimente sunt bogate în potasiu, iar acesta crește circulația sângelui, ceea ce ajută la protejarea organismului de hipotermie.

Regula 2: Aer de vindecare

Eficacitatea tratamentului la domiciliu pentru răceală sau gripă depinde în mare măsură de aerul pe care îl respirați. Este important ca acesta să nu fie prea cald, uscat și înfundat. În acest scop, este necesar ca cel puțin de două ori pe zi să aerisiți complet aceste “condiții casnice” în care sunteți bolnav de gripă (în acest moment, bineînțeles, trebuie să părăsiți camera).

CITEȘTE ȘI
Măsline negre: Calorii și analiză nutrițională

În plus, un umidificator va fi de mare ajutor în lupta împotriva bolii. Acesta va ameliora tusea și nasul care curge, precum și vă va feri pielea de uscăciune. Dacă nu aveți un umidificator, puteți pune lângă pat un recipient cu apă rece, cu câteva picături de ulei de eucalipt în el.

Tratamentul gripei acasă și fără medicamente: diete, aer curat și controlul temperaturii alimentație în timpul gripei

Regula 3: Controlul temperaturii

Adesea, la primele semne de febră, oamenii încearcă să o reducă. Nu faceți acest lucru dacă termometrul nu a depășit pragul de 38,5 grade. Febra nu este doar un simptom al răcelii sau al gripei, ci și un semn că organismul luptă activ pentru sănătatea dumneavoastră.

O altă greșeală frecventă a celor care tratează gripa acasă: de îndată ce temperatura începe să crească, unii aleargă afară – la magazin sau la farmacie, alții, ghidați de motive prea puțin înțelese, se urcă într-o baie fierbinte. Nu puteți face nici una, nici alta! La cele mai mici semne de febră nu ieșiți din casă – acest lucru nu va face decât să agraveze boala: ați ieșit cu 37, când vă întoarceți să găsiți pe termometru tot 39.

Organismul slăbit este extrem de sensibil la fluctuațiile fondului termic, iar trecând de la o casă caldă la aer rece și înapoi, vă expuneți la riscuri. Baia fierbinte este și mai periculoasă! Rămânând în ea, în primul rând, va da o sarcină uriașă asupra inimii și a vaselor de sânge, iar în al doilea rând – va crește temperatura deja ridicată. Adăugați câteva grade la 38 și veți înțelege imediat de ce ar trebui să vă abțineți de la băi fierbinți.

Aceste trei reguli pot părea nesemnificative sau banale pentru unii. Și sunt adesea ignorate de cei care decid să trateze gripa la domiciliu. Dar condițiile de casă, de izolare și liniște – nu este încă o garanție a recuperării de la gripă. Dar respectarea acestor sfaturi elementare, preocuparea sinceră pentru propria sănătate – este o cale destul de eficientă pentru o recuperare rapidă fără utilizarea de medicamente în cadrul tratamentului la domiciliu al gripei. Și mergeți la medicul dumneavoastră!

CITEȘTE ȘI
Baia turcească Hamam: frumusețe și sănătate în stil oriental

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune ceaiuri de consumat în timpul gripei?

Cele mai bune ceaiuri sunt cele care ajută la hidratare și oferă suport imunitar. Ceaiul de ghimbir poate reduce inflamațiile și ajută la lupta împotriva simptomelor de gripă. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, iar ceaiul de mușețel poate oferi confort și ajută la somn.

Când ar trebui să consult un medic dacă am gripa?

Dacă simptomele gripei nu se îmbunătățesc după o săptămână sau dacă se agravează, este indicat să consultați un medic. De asemenea, dacă aveți condiții medicale preexistente sau simptome severe, cum ar fi dificultăți de respirație sau dureri în piept, ar trebui să căutați asistență medicală imediat.

Cum pot preveni răspândirea gripei în familie dacă m-am îmbolnăvit?

Păstrați distanța de membrii familiei, folosiți șervețele de unică folosință, spălați-vă pe mâini frecvent și purtați o mască. Este de asemenea important să mențineți casa bine aerisită și curată pentru a preveni răspândirea virusului.

Este eficient consumul de vitamina C în prevenirea sau tratarea gripei?

Vitamina C este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Consumul de vitamina C poate ajuta la reducerea duratei și severității simptomelor gripei, deși nu previne neapărat îmbolnăvirea.

Este recomandat să fac exerciții fizice în timp ce am gripa?

Este indicat să vă odihniți când aveți gripa. Exercițiile fizice pot agrava simptomele și pot prelungi durata bolii. După ce simptomele se ameliorează și vă simțiți mai bine, puteți începe să reintroduceți exercițiile fizice în mod gradual.

Citește și asta…

Tratamentul gripei acasă și fără medicamente: diete, aer curat și controlul temperaturii alimentație în timpul gripei

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

viataverdeviu.ro
drmax.ro/

Articole conexe

Cel mai bun mod de a marina friptura, potrivit unui bucătar

Care este modul perfect de a marina carnea? Citiți mai departe pentru a afla rețeta și metoda sugerată de Bukoff pentru marinarea fripturii perfecte.

Ce este sindromul ovarelor polichistice SOPC și cum este legat de obezitate?

Obezitatea și SOPC sunt legate într-un ciclu distructiv în care o condiție o afectează pe cealaltă. Sfaturi de pierdere...

Uleiul de rozmarin și beneficiile sale pentru față și corp

Cu toții facem eforturi mari pentru a ne menține părul sănătos, gros și strălucitor. Cu cât înaintăm în...

10 cele mai bune remedii de casă pentru durerea de picioare și sfaturi de prevenire

Picioarele dvs. pun în mai multe ore de muncă. Mersul pe jos, statul în picioare ore în șir...

Îți place vinul și pastele? Poți să te menții în formă ca Kareena Kapoor

Și dacă, la fel ca tine, ai îngrășat câteva kilograme în vacanță, iată câteva sfaturi despre cum să...

Icterul la nou-născuți: tipuri, simptome, tratament și complicații

Află care sunt cele mai frecvente cauze ale icterului la bebeluși, care sunt simptomele îngrijorătoare ce necesită intervenție medicală urgentă, care sunt complicațiile netratării și ce presupune tratamentul icterului neonatal.

Proprietăți ale lămâii și remedii naturale

Lămâia are multe beneficii pentru sănătate, nu doar datorită sucului său. Iată câteva dintre proprietățile lămâilor și remediile naturale pe care le poți încerca.

Lapte vegetal: Beneficii sănătate si dezavantaje

Laptele vegetal oferă o serie de beneficii pentru sănătate, dar are și dezavantaje. Aflați mai multe despre beneficiile pentru sănătate și dezavantajele laptelui vegetal.